вівторок, 1 вересня 2020 р.

Інформ-досьє "Історія про те, як шкільний зошит "із горища" може вплинути на життя"

        Мріяла стати балериною, а стала казкаркою - під таким заголовком в 149 номері газети "Голос України" надрукована стаття, де розповідається про творчість відомої письменниці, художниці-ілюстраторки Марини Павленко. Кореспондент газети Сніжана Калюжна  на початку статті розповідає про досягнення цієї талановитої творчої особистості. Далі розміщено інтерв'ю пані Марини - людини із "внутрішнім підсвічуванням", "сонячної батарейки", як сама себе характеризує письменниця, і ніхто з її оточення не заперечує, що це щира правда.

   "Народилася Марина Павленко на Львівщині в сім'ї вчителів. Незабаром родина переїхала на рідну Черкащину, де минуло дитинство майбутньої письменниці.  Там закінчила Уманський  державний педагогічний інститут (нині університет) імені павла Тичини. Після кількох років учителювання стала викладати  у виші. Нині пані Марина - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури й українознавства рідного університету.

    Вона - лауреатка десяти всеукраїнських і міжнародних літературних конкурсів та премій. Автор багатьох наукових публікацій, методичних рекомендацій, монографій, кількох збірок поезій, казок та романів для підлітків (одна з них "Русалонька із 7-В" - увійшов до шкільної програми). Доречі ця збірка є у фонді бібліотеки.

     Як художник-ілюстратор стала відома завдяки оформленню видань своїх поетичних творів. За монографію "Тичинська формула українського патріотизму"Марина Степанівна удостоєна літературної премії "Благовіст". Є членом Національної спілки письменників України.

     Дуже цікаво пані Марина відповідає на поставлені їй запитання. Вона пояснює всі свої думки, творчі задуми - іноді з гумором, а часом дуже серйозно. В кінці розмови письменниця уклінно дякує своїм читачам за те, що вони є, за те, що



завдяки їм вона відбулася та зізнається, що часто буває не дуже добра, але все, що робить, - все щиро, від душі та з любові.                                                                                                                                    Тож знайомтеся з думками відомої письменниці Марини Павленко, читаючи статтю Сніжани Калюжної, а з її творами, -  читаючи їх в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар