вівторок, 21 лютого 2023 р.

Високою поезією про високий подвиг (Поетичний вінок шани Героям Небесної Сотні)


 З 2014 року в Україні щороку 20 лютого вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні - Героїв
Майдану. А з 2002 року 21 лютого  відзначаємо День рідної мови... Ці дві дати, як здається на перший погляд, нічого не поєднує. Але насправді ж тих, хто вийшов на Революцію Гідності, і тих, хто шанує рідне материнське слово, об'єднує найголовніше - патріотизм. Тож під час проведення заходу ми вшанували загиблих на Майдані Незалежності рядками української поезії, створених на барикадах...

    Поетичні рядки, які прозвучали із вуст старшокласників  нашої школи, торкнулися серця кожного з нас. Під час цієї зустрічі ми познайомилися з віршами: "Страшні слова, коли вони мовчать" - Ліни Костенко, "А Сотню вже зустріли небеса" - Л. Максимлюк, "Мені наснилося..." - О. Максимишин-Корабель - про зустріч та розмову героя Крут і Героя Майдану,  "Гадаєш ти мене образив, коли бандерівцем назвав?"-  написаний 13-літнім учасником Майдану, "Любі, кохані, сини мої, діти..."- вірш-звернення від матерів, "Небесна Сотня" - Н. Лавлєнцевої,  "Як і всі, хотів ти вільно жити", "Вони ішли й не озирались", "... і мовчки сотня непокорених героїв". 

    Відеокліпи про події Революції Гідності "Уклін вам, Герої Небесної Сотні",  "Героям Євромайдану", "Леся Горова. Нашим Героям" - розповідали про те, про що ми повинні пам'ятати завжди, адже саме з цього все почалося...

   Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та Героїв, які віддали своє життя за незалежність України в сучасній війні з росією, хвилиною мовчання.

  Завершилася зустріч молитвою до Бога, щоб він допоміг попри все зберегти в серцях любов і допоміг зберегти Україну. Всі присутні з вірою у нашу перемогу переглянули кліп "Молитва "Боже великий єдиний", в якому молитву за Україну виконує відомий український співак Дзідзьо. 










Немає коментарів:

Дописати коментар