суботу, 9 березня 2024 р.

#Флешмоб_Ми_читаємо_Тараса (до 210-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка)

Протягом всього історичного шляху, від того дня, коли зазвучало Шевченкове слово, народ славить свого Кобзаря. Він вклоняється своєму геніальному співцеві, чия доля, чиє щоденне невтомно-робоче життя, невпокореність і недоступливе всетерпіння, як дві краплі води схожі з долею самого народу і його самоутвердження на криваво-тернових стежках.
 Велике щастя і велика відповідальність - належати до народу, який дарує світові таких синів, як Тарас Шевченко.
І якби сталося неприпустиме - виродилася й зникла українська нація, її безсмертна, одна з найрозвиненіших мов світу. її неповторна культура... то людство, певне, завмерло б у глибокій тривожній задумі. звертаючись до себе: "Який же великий народ спородив цього генія, цього планетарного громадянина!. І чому зник, той народ? Які сили працювали над його знищенням і нівелюванням?!" Але такий народ ані виродитися, ані зникнути не може. Це не під силу якому б то не було злу. Народ український, як і інші народи Землі, береже в своєму єстві могутній, незнищЕнний імунітет духовного самозахисту і в найкритичніші моменти історії з його коріння проростають такі велети, як Тарас Шевченко.

9 березня виповнюється 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, генія українського народу, пророка, Кобзаря, видатного українського поета та художника.

   Щоб відзначити цю величну дату в бібліотеці  організовано книжкову виставку "Поезія Кобзаря - вічна книга українців" та проведено флешмоб "Ми читаємо Тараса".









  

    У бібліотечному флешмобі взяли участь учні 8 і 9 класу Лютенськобудищанської школи та маленька вихованка дитячого садочку. Юні читачі і сьогодні із захопленням читають пророче шевченкове слово... 














































Немає коментарів:

Дописати коментар