вівторок, 21 листопада 2023 р.

Заряджені гідністю та жагою до свободи

 21 листопада 2023 року Україна відзначає 10-ту річницю Революції Гідності. Цей день відзначається як державне свято, встановлене указом президента України від 13 листопада 2014 року в честь подій Помаранчевої революції  2004 року та Революції Гідності 2013-го.

    В Україні в 2023 році заходи до Дня гідності та свободи відбуваються під гаслом "Заряджені гідністю та жагою до свободи", що означає  зв'язок подій десятирічної давнини та нинішньої війни. Ці слова перекликаються з гаслом 2022 року, яке звучало так: "Вистояли на майдані. Переможемо у війні". 

   За рішенням ООН в 2023 році відзначається Всесвітній День гідності та свободи в Україні. Адже 10 років тому ми продемонстрували Європі та всьому демократичному світові, що бачимо наше майбутнє в Європейському Союзі та що за це майбутнє готові боротися.

   Гідність, свобода, незалежнясть, суверенітет, демократія, патріотизм, мужність, героїзм - усі ці поняття стали особливо близькі кожному українцю протягом більш ніж тридцятилітньої історії нашої держави. Гідність і свобода є важливим і дорогоцінним даром для кожного з нас. Але, зважаючи на російську агресію та її руйнівні наслідки, ми розуміємо, що захищати свою свободу, незалежність і гідність ми мусимо щодня, щохвилини, щосекунди...



    Тож розуміння цього і стало ключовою темою бібліотечного заходу - публіцистичного репортажу "Події, що змінили історію нашої країни", який  проведено з юнацтвом - гімназистами Лютенськобудищанської гімназії.

 Учасники заходу розбиралися що ж таке гідність та свобода і чому ці поняття нерозривно пов'язані між собою. Прослухали вірш  про події на майдані Незалежності під час РеволюціїГідності 2013 року "Майдан не спав". Переглянули публіцистичний відео-репортаж "День Гідності та Свободи 2023" від Міністерства культри України. Віддали шану патріотизму і мужності людей, які встали на захист демократичних цінностей, прав і свобод кожного громадянина та національних інтересів нашої держави, її європейський вибір. Схилили у мовчанні голови  в знак вшанування пам'яті Героїв, які віддали життя, щоб ми дихали вільно.
 З гордістю прослухали Державний Гімн України. Подякували всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і на щиті. Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода. Адже:

    Гідність і Свобода - руйнують імперії.

    Гідність і Свобода - об'єднують країни та згуртовують громадян.

    Гідність і Свобода - перемагають завойовників і диктаторів.

    Гідність і Свобода - рушії поступу та добробуту України.

    Гідність і Свобода - найважливіші інвестиції в майбутнє.

    Гідність і Свобода - це те, за що ми боремося і що надає нам силу.

      Юні учасники бібліотечного заходу переконані, як і всі українці, в тому, що Український народ подолає усі виклики і випробування сьогодення. Висловили віру в те, що Ми  обов'язково Переможемо!






 Шановні користувачі бібліотеки! Вітаю всіх з Днем Гідності і Свободи! Адже лише вільні творять майбутнє! Гідність і Свобода - це те, що ми виявляємо навіть у найтяжчі періоди нашої історії. Те, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і що дасть нам силу вибороти Перемогу. Адже наша зброя, як і ми, заряджена нашою Гідністю і жагою Свободи!



Немає коментарів:

Дописати коментар