субота, 15 квітня 2023 р.

Немає переводу добрим звичаям народу

    Щороку навесні християни відзначають найбільше свято - Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Одні віруючі це свято називають Великоднем, інші Паскою. Як же правильно, чи, можливо, обидві назви рівноправні? Щоб розібратися у цьому, дізнатися більше про традиції та звичаї Великодніх свят в Україні і європейських країнах в бібліотеці проведено годину народознавства "Немає переводу добрим звичаям народу"  з учасниками дитячого  читацького клубу за інтересами "Хочу все знати".

       Діти оглянули  виставку-інсталяцію "Великодня казка". Обговорили  історію виникнення Великодніх свят, види символів Великодня: писанки, крашанки, крапанки, мальованки, дряпанки та символічне значення кольорів  при їх виготовленні.  Дізналися про традиції випікання пасок, про вміст великоднього кошика - чому саме і які  продукти повинні бути в ньому, а на які існує заборона. Ознайомилися з прикметами та повір'ями свята, веснянками та їх різновидом - гаївками, які  виконувалися лише під час Великодніх свят. Всі учасники заходу із задоволенням долучилися до танцю-гри під відому всім з дитинства гаївку "Подоляночка". 

     Взагалі під час проведення години народознавства було весело і цікаво. Адже народні звичаї та традиції повинні залишитися з нами назавжди, тож діти вивчають їх з притаманною українцям старанністю, відтворюють з легкістю.

     Вітаю всіх їз святом Великодня! Бажаю миру всім нам, щастя, здоров'я, достатку, благополуччя і щоб якнайшвидше закінчилася війна в Україні нашою перемогою! Щоб наші діти росли в мирній і заможній державі!













Немає коментарів:

Дописати коментар