середа, 26 квітня 2023 р.

А душа людська буде пам'ятати...

    Чорнобиль... Трагедія, яка розпочалася 26 квітня 1986 року, забрала величезну кількість життів, занапастила долю тих, хто мав будувати майбутнє, перевернула історію з ніг на голову. А її наслідки переслідують нас вже 37 років.

«Попіл Чорнобиля в наших серцях» - це назва книжкової виставки в бібліотеці, присвяченої 37-ій річниці Чорнобильської трагедії.

Чорнобиль - біль душі і сльози на очах,

Чорнобиль - лиш одне це слово на вустах,

Страшна подія і безмежні людські втрати.

В повітрі запах страху, болю і журби.

Чорнобиль - це трагедія віків,

Її ні словом, ні пером не передати,

Лиш варто глянути на наслідки її,

Вони такі страшні:

Для кожного, для всіх людей Землі,

Молімось щиро у добрі і в злі,

Щоб більш це лихо

Не спіткало сущих на Землі...

 Ці слова, як і ті страшні події події озивається в наших серцях і душах нестерпним болем, особливо сьогодні - в той час, коли всьому людству, а особливо українському народу загрожує ядерна небезпека.

  Виставка-спогад








«Попіл Чорнобиля в наших серцях» знову розповідає про події 1986 року, про ліквідаторів-земляків тієї страшної аварії на ЧАЕС. Вона нагадує нам про подвиг простих українських людей, який не підвладний часу.

    Подвиг ліквідаторів, які ціною свого життя стали на захист всього живого на планеті - це подвиг, який ніколи не зітреться з людської пам'яті. 

  Ми низько вклоняємося пам'яті тих, хто, відвівши від нас "пекельний атом" відійшов за межу вічності., зокрема нашим односельцям: Безпалому Віталію Івановичу, Білику Івану Михайловичу,Злепку Борису Радіоновичу, Салію Павлу Антоновичу, Стребку Миколі Петровичу та Шаповалу Андрію Андрійовичу. Безмежно вдячні тим, хто сьогодні поряд з нами і потребує нашої уваги: Ниценку Івану Михайловичу та Постернаку Олександру Андрійовичу. Хай пошле їм Бог Многії літа... 

    А душа людська завжди буде пам'ятати...  



Немає коментарів:

Дописати коментар