суботу, 30 березня 2024 р.

Мандруємо чарівними стежками казкового лісу

 


     



 В останні дні березня в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. В цьому році програма весняних читань має назву "Книжкове ППО"  (Потужне Переможне Озброєння)

       Адже КНИГА може бути зброєю! Та ще й якою потужною! 

 КНИГА може бути захистом! Від самотності та тривожності.

 КНИГА надихає! На гарні вчинки, добрі справи. 

 КНИГА виховує! Людяність, повагу, милосердя, мужність і відданість, любов до ближнього, а ще - до рідного краю, Батьківщини, рідного слова. Але,  насамперед хороша книга вчить бути ЛЮДИНОЮ.

   Той, хто читає книги, обов'язково стане гідною людиною! Розумною, сердечною, освіченою.

    Саме тому сьогодні в бібліотеці зібралися поціновувачі книги - юні читачі, які із задоволенням говорять про улюбленні з раннього дитинства казкові та літературні історії.

   Бібліотека запросила їх  взяти участь у літературному турне "Чарівними стежками казкового лісу".  Під час заходу учасники ознайомилися з виставкою літератури "Книжкове перехрестя", де представлені книги  різноманітної тематики. Говорили про твори українських та зарубіжних письменників,  зміст яких змушує думати, логічно мислити, розуміти чому добро завжди перемагає зло. Діти поринули у світ фантастичних, нереальних історій. Знайомилися із пригодами героїв  чарівних розповідей.


 

  І звичайно не обійшлося без гри та вікторини. Всі учасники літературного турне взяли участь в: літературній вікторині "Зачаклувати всіх" (за казковою повістю В. Рутківського "Гості на мітлі"), Шанс-вікторині "Кролики чи котики", літературній відео-вікторині "10 казкових запитань", літературній відео-вікторині  "Казкові сюрпризи", грі "Казкові перехрестя", Медіа-вікторині за епічною поемою О. Резніченка "Іллейко, з Бога Турейко".

   Так подорож  чарівним лісом  стала цікавою, веселою та пізнавальною пригодою для юних користувачів бібліотеки.










Немає коментарів:

Дописати коментар