вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Неперевершений майстер українського літературного слова

             Як той "орел могучий", що, знімаючись зі снігової вершини, відбив крилом "груду снігу" і спричинив  рух могутньої, нездоланної лавини, Іван Петрович Котляревський, як автор "Енеїди," дав поштовх поступальному розвиткові нового українського письменства, нової української культури. 250 років, що відділяють нас від дня народження першого класика української літератури, -  чималий відтинок історії. Але невмирущі його твори з поступом часу все більше захоплюють, чарують нащадків. Напевно  немає жодного українця навіть в наш час, який би не знав,  або, хоча б не чув про неперевершені подвиги славного козака Енея, не поспівчував би простій українській дівчині Наталці Полтавці, не посміявся б над дотепними жартами "Москаля-чарівника".
        Українські письменники, літературознавці, зокрема: О. Кониський, С. Смаль-Стоцький, Д. Антонович, Л. Білецький, Е. Маланюк, Петро Ротач, Неллі Топська, весь час намагаються досліджувати творчу спадщину Івана Котляревського та його життєвий шлях. В своїх працях вони відкривають нам весь внутрішній світ письменника, його бачення життя простих людей. Вивчаючи їх, ми зможемо краще зрозуміти і самі  літературні шедеври письменника,
 і те, чому вони так глибоко проникають в душу кожного з нас.
      Тому бібліотека пропонує своїм користувачам літературну поличку "Неперевершений майстер українського літературного слова", де поряд з художніми творами І.П. Котляревського знаходяться книги літературознавчого напрямку, які допоможуть краще пізнати, зрозуміти світ творчості нашого  великого земляка, дізнатися про нелегкий життєвий шлях та його нещасливе кохання, яке змусило залишатися самотнім продовж всього життя.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар