пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Ми прагнемо щасливу долю мати (Година спілкування) 5-9 класи, юнацтво

     21 листопада Україна святкує День Гідності та Свободи. 

Бібліотека приєднується до святкування цього величного свята. Було підготовлено і проведено годину спілкування "Ми прагнемо щасливу долю мати" з учнями 7-9 класів та юнацтвом у школі.

    Учасники заходу пригадали історичні події в Україні  2004  та 2013-2014 рр., коли відбувалися Майдани в Києві і по всій країні, дізнавалися що таке гідність під час відеопрезентації "Ми прагнемо щасливу долю мати".

      Говорили про патріотизм, мужність, прагнення українців до свободи та незалежності. 

     Знайомилися з книгами про Майдан та АТО, представленими на книжковій виставці.

    Дізналися про проект ОДТРК "Лтава" "Лицарі Небесної варти",  кожен фільм  якого - це розповідь про героїчні вчинки наших земляків, які воювали в зоні АТО та поклали своє життя за Україну і всіх нас.

     Обговорили роман української письменниці Світлани Талан "Оголений нерв", зробивши висновок як самого твору, так і подій, змальованих в ній : "Читаючи цю книгу вкотре розумієш, що Майдан, АТО стали випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності, гідності. Ці події допомогли зрозуміти багатьом українцям, що таке справжній патріотизм і те, що за свою державу потрібно боротися бо вона того варта. Ми не можемо цінити те, що маємо сьогодні. Лише з утратою приходить розуміння цінності того, що мали. І тоді з'являється бажання повернути втрачене, і берегти, як зіницю ока." 

    Читали вірші про Майдан і Небесну Сотню.

    Вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України "Хвилиною мовчання".

    Вітаю Вас з Днем Гідності і Свободи! Бажаю всім бути гідними називатися українцями! 

Слава Україні!









    

Немає коментарів:

Дописати коментар