четвер, 17 лютого 2022 р.

Рідною мовою дорожи, стати кращою ти їй допоможи

      Україна...Рідний край... Рідна мова... Скільки почуттів з'єдналося в цих словах, скільки ніжності, любові та ласки. Що може бути для людини дорожчим за рідну мову? Адже мова народу - не просто звуки. Мова - це душа народу, це його серце.

    Кожного року 21 лютого  ми відзначаємо  Міжнародний день рідної мови. До цього свята  в Лютенськобудищанській бібліотеці проведено мовознавчий турнір "Рідною мовою дорожи стати кращою ти їй допоможи" з учнями 1-4 класів.

    На бібліотечному заході говорили про значення мови в житті людини, про те, чим цивілізована людина відрізняється від дикуна, як виявляється культурний рівень людини. Діти із захопленням слухали легенду про грецького  байкаря Езопа та цікавинки про мови світу, пригадали який це орфографічний словник, а який тлумачний, дізнавалися які книги про українську рідну мову є в бібліотеці саме для них. Учасники утворили дві команди знавців рідної мови "Мовознавці" і "Розумники" та змагалися в різноманітних мовних конкурсах, в яких перемогла дружба. На закінчення ознайомилися  з 10-ма правилами мовного етикету і пообіцяли бути завжди ввічливими, доброзичливими, намагатися говорити правильною літературною мовою.

      Маю надію, що маленькі читайлики залишили в своєму серці хоча б одну краплину любові до рідної мови.






     

    

 

Немає коментарів:

Дописати коментар