четвер, 7 квітня 2022 р.

Книги, які допоможуть досягти успіху

      

   Щоб знайти своє покликання доводиться пройти крізь чималу кількість випробувань І звісно, ця боротьба залишається однією із провідних тем в літературі.                                                                                                Добірка, яку пропонує бібліотека, допоможе  молодим людям провести кілька цікавих вечорів та замислитись над своїм покликанням.  Герої цих книг абсолютно різні люди з різною освітою та соціальним статусом. Об’єднує їх одне – нескінчена віра у власні сили, відчайдушна надія на успішне майбутнє і справжня любов до того, чим вони займаються.

 

 Драйзер Теодор «Фінансист»                                                                                                                                      Що б Ви сказали про людину, для якої життєвим девізом стало правило “Мої бажання – насамперед”? Егоїст? Мудрець? Вискочка? Ні, мова в романі, як не важко здогадатися з назви, піде про фінансиста. Але цей герой виявився у Драйзера настільки неоднозначним, настільки багатогранним при всій зовнішній зрозумілості його вчинків, що лише опісля прочитання розумієш — чудово, що це лише початок трилогії і можна далі спостерігати за плетивом життя Френка Ковпервуда. Але щоб рушити в великий похід, необхідно зробити перший крок, щоб насолодитися продовженням, слід приступити до самого початку.                                         Роман досить об'ємний і описує життя однієї людини другої половини 19 сторіччя у США на тлі світових змін: економічних, політичних, змін, які захлиснули усіх разом і кожного окремо. І от в такий непростий час у самій простій родині Ковпервудів з'являється непроста дитина Френк. Крок за кроком ми спостерігаємо процес дорослішання і становлення цього юнака, який ще дитиною проявляє чималі здібності у фінансових справах. Сміливість, непересічний розум, амбіційність, рішучість і готовність до будь-яких махінацій і дій задля перемоги, задля збагачення, перетворюють Френка на генія у світі фінансів і циніка у світі людей.                          Читання цього роману часом нагадує подорож кораблем: з повним штилем при детальному описі фінансових питань, векселів, акцій і бірж, коли не до кінця розумієш, нащо автор так детально описує усі протиправні фінансові ходи збагачення (може пан Драйзер хотів, щоб усі його читачі, отримавши такі детальні інструкції, розбагатіли, як і Френк ;) ).                                                                                                                                            Але усе те, що стосувалося стосунків Френка з оточуючими, наче вітер, наповнюває вітрила  корабля твого і ти стрімголов несешся до розгадки єдиного питання: так хто ж цей фінансист Френк Ковпервуд? Пройдисвіт і шахрай, чи сильна і вольова людина, егоїст і негідник, чи чоловік, який кинув виклик усім, забажавши збудувати і прожити своє життя без озирання на інших, не потребуючи чужого схвалення? Без сумніву, роман залишає багато запитань, над якими  приємно міркувати і очікувати на відповіді у “Титані” і “Стоїку”.

Грішем Джон «Адвокат»                                                                                                                                                Було б добре якби саме з цієї книги розпочалося ваше знайомство з цим автором. В житті багатьох людей відбуваються події, після яких починаєш по-іншому сприймати деякі речі. Переломні моменти, коли те, що було важливим для тебе вчора, сьогодні не має ніякого значення. Про те, що гроші і статус, часом не найголовніше в житті. І що б не сталося, завжди потрібно залишатися людиною. Книга спонукає замислитися над такими речами: «Як часто я вчиняю по совісті?». Читається легко і невимушено. Дуже багато цікавих і навіть філософських моментів. Пропонується  для читання юному поколінню, що шукають свій шлях в житті.

  Уолтер Айзенсон «Стів Джобс»                                                                                                               Ця книга – перша та єдина офіційна біографія Стіва Джобса – засновника Apple, однієї з найдорожчих та найуспішніших технологічних компаній у світі, та самого авторитетного гуру у світі високих технологій. Англійська версія біографії вийшла 24 жовтня в американському видавництві Simon & Schuster. Книга була написана за участю самого Джобса – власне, він і попросив Айзексона взятися за роботу над біографією. За час підготовки книги Волтер узяв близько сорока інтерв'ю у Джобса, опитав більше 100 людей із його оточення: родичів, колег, друзів, конкурентів.

  Юрій Дольд-Михайлик  «І один у полі воїн»                                                                                   Дана книга  вперше вийшла в світ у 1956 році і мала великий успіх у читачів. Описані у ній події відбуваються під час Другої світової війни на тимчасово окупованій території Білорусії, Франції та Італії. У центрі твору — доля мужнього й сміливого розвідника, який веде смертельно небезпечну гру в фашистському лігві. Автор зумів побудувати гострий сюжет, наситивши твір яскравими сценами та епізодами.

  Артур Хейлі «Остаточний діагноз» - Це – лікарня. Лікарня, в якій вирує життя. Тут лікують людей – і не просто лікують, але і спасають.   Але – хіба це не головне для лікарні?  В світі, де інтригують і дружать, де ризикують і зраджують, закохуються – і втрачають кохання.  Де кожного дня йде боротьба за життя. Тому що – Життя – це, як кажуть, остаточний діагноз!..

   Генрі Форд   «Моє життя та робота»                                                          ТЕМАТИКА: Менеджмент, історія автомобілебудування, гроші, великий бізнес.                      ПРО КНИГУ: Про Генрі Форда ще за його життя складали легенди, та й досі певні факти його біографії не є остаточно підтвердженими чи спростованими. Проте, незаперечним залишається те, що сенсом його життя була робота. Понад усе Форд прагнув створити машину,яка працюватиме вічно. На шляху до втілення мрії він завдяки вірі у неможливе здійснив переворот у мисленні власного оточення й майбутніх поколінь, які теж змінили своє ставлення до грошей, успішного бізнесу й роботи. Форд вважав, що саме мислення є найважчою роботою, на яку здатна людина. Це, ймовірно, є причиною, чому ми маємо так мало мислителів. Форд невтомно шукав відповіді на складні питання людської історії, як-от: чому існує бідність; що робить гроші грошима і які можливі трюки в рамках нинішньої фінансової системи, через які різні нації й народи потрапляють під контроль небагатьох людей; чого очікувати від майбутнього...               Про це, а також про те, як виглядає і працює ідеальний продавець у компанії Форда, чи справді нам потрібні автомобілі і навіщо привчати дітей інвестувати в себе прочитаєте на сторінках цієї унікальної книги.                                                                                                                                  ДЛЯ КОГО КНИГА6: Для власників бізнесу, топ-менеджерів, автомобілістів і всіх, кому цікаве життя видатних особистостей.

   



Немає коментарів:

Дописати коментар