пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Живи, Україно, живи для краси, для щастя, для сили, для волі! (поетичний флешмоб до Дня Державного прапора та Дня Незалежності Україниі)




   День Державного прапора України відзначають  щорічно двадцять третього  серпня, і цього року ми святкуємо його вже двадцятий раз. Офіційний статус свято отримало завдяки Указу Президента України Леоніда Кучми від двадцять третього серпня дві тисячі четвертого року.

  Історія державного прапора України налічує багато століть і є частиною української культури з давніх часів. Синьо-жовті кольори, які мають глибоке коріння. символізують важливі елементи української традиції та релігії.

  Ще з часів Київської Русі та козацької доби ці кольори використовувалися на гербах і прапорах українських земель. А офіційно синьо-жовтий прапор був визнаний Центральною радою двадцять другого березня тисяча дев'ятсот вісімнадцятого року. Після проголошення незалежності України у тисяча дев'ятсот дев'яносто першому році цей прапор став державним символом, що поєднує багатовікову історію і прагнення народу до свободи.  

       Ми приєднуємося до всіх привітань з Днем Державного прапора України та Днем Незалежності України! Бажаємо, щоб блакитний колір неба завжди був ясним і мирним, а жовті поля щедро радували нас щедрим урожаєм. Нехай кольори нашого прапора завжди символізують силу, єдність і процвітання! Нехай прапор України завжди майорить з гордістю і приносить мир, надію та добробут нашій рідній землі!

                              До вашої уваги поетичний флешмоб

"Живи, Україно, живи для краси, для щастя, для сили, для волі"

                            від активних користувачів бібліотеки.

















           








З Днем Державного прапора України!
З Днем Незалежності України!
Для вас читали вірші: 
Інна Костинська
Любов Нестеренко
Анастасія Величко
Сергій Леонов
Ірина Сафронова
Світлана Фучко
Валентина Величко
Марина Сіроштан


























Немає коментарів:

Дописати коментар