вівторок, 2 квітня 2024 р.

Хаб цифрової освіти в бібліотеці



 


 Понад 3 тисячі бібліотек продовжують навчати українців цирової грамотності. Бібліотекарі-координатори Хабів організовують навчання із цифрової грамотності для мешканців громад. Користувачі бібліотеки вчаться користуватися комп'ютером та інтернетом за допомогою курсів - освітніх серіалів на платформі Дія. Освіта. Зокрема, переглядається онлайн-серіал "Базові цифрові навички для людей елегантного віку".

 Цифрова грамотність - один із головних напрямків, за якими Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні співпрацює з Міністерством цифрової трансформації у межах "Проєкту підтримки Дія" за фінансування Швеції та Української бібліотечної асоціації.

  В 2024 році Лютенськобудищанська бібліотека продовжує діяльність Хабу цифрової освіти. Користувачі бібліотеки переглянули освітні онлайн-серіали: "Обережно! Кібершахраї!", "Як захиститися від фейків і дезінформації", "Базові цифрові навички для людей елегантного віку", "Адвокація відкритих даних", "Психологічна та юридична допомога під час воєнного стану", "Автостопом по цифрових правах". Після перегляду серіалів всі перевірили свої знання, відповідаючи на тестові запитання задані після кожної серії та пройшовши фінальне тестування. Кожен отримав іменний сертифікат про успішне проходження відповідного онлайн-курсу в додатку "Дія.Освіта". 

  Тож  запрошую  жителів Л.Будищанської громади відвідати бібліотеку - хаб цифрової освіти, щоб навчитися цифрової грамотності. Адже сьогодні це для нас надзвичайно важливо та необхідно. Давайте разом будемо сучасними!


Немає коментарів:

Дописати коментар