суботу, 14 березня 2020 р.

Весна прийшла й душа співає

      Ось і настала довгождана весна, і ми знову святкуємо День жінок, День найпрекраснішої половини людства. Саме Жінка приносить у світ красу, любов, тепло, дбайливість, добро, ніжність. Тож, як і кожного року, для жінок і про жінок відбувся тематичний вечір у Лютенськобудищанському сільському будинку культури.   Готувалися ретельно і всі разом: і бібліотека, і працівники сбк.
     Учасники бібліотечного читацького клубу за інтересами "Сузір'я" взяли активну участь у вечорі. Адже талантів нам не позичати та і з гумором дружимо. Так ми підготували інсценівку "На курорт" - у виконанні сімейної пари Слиньків Раїси та Григорія. Вони показали як готуються літні сільські жителі до поїздки на відпочинок. Ще вони розповіли гумореску "Про що говорять чоловіки, а про що - жінки" Григорія Драпака. У виконанні Світлани Фучко та Володимира Слинька гладачі побачили інсценівку "Теща і зять".
   Але основним своїм завданням сузір'ївці вважають популяризацію українських пісень.
Цього разу у виконанні ансамблю "Сузір'я" прозвучала українська народна пісня "Сонце низенько вечір близенько", яку ми виконували акапельно. Ця пісня запала в душу кожному глядачеві в залі. Солісткою була  Ніна Немченко.
   Пісня Володимира Іжицького "Сиджу я край віконечка" нагадала багатьом присутнім їх молодість та перше кохання.
   "Добре там, де нас нема" - це пісня Н. Фаліон про те, як завжди хочеться додому де б ти не був.
    Пригадали ми і призабуту "Тумбалалайку", і "Била жінка та й мужика", і славнозвісну жартівливу пісню "Гапка", яку виконали Раїса Слинько та Ніна Немченко.
   Дуже гарна, ніжна пісня про любов та весну "Соловонька" Олега Гаврилюка прозвучала у виконанні дуету Ніни Немченко та Володимира Слинька.
     Деякі з цих пісень виконувалися під акомпонемент баяніста Григорія Слинька, а інші він співав разом з ансамблем.
    Тож учасники "Сузір'я" своє завдання виконали на всі 12 балів, за що отримали щедрі оплески та відгуки односельців.



Немає коментарів:

Дописати коментар