вівторок, 3 березня 2020 р.

Чому мова - це важливо

          Мова - це унікальна культурна спадщина кожної окремої національності на планеті. А чим багатша спадщина, тим багатшою є нація.
         Що ми знаємо про укоаїнську мову?
  Українська мова належить до слов'янської групи індоєвропейської родини. Учені запевняють, що найближчою генеалогічно до української є білоруська мова. На їхнє переконання, починаючи з ІХ-ХІ століття, обидві мови формувалися на спільній діалектній базі, а обидва народи до ХVІ століття мали спільну писемну книжну українсько-білоруську мову.
  Українська мова - одна з найбільш вокальних та милозвучних мов світу. Філологи кажуть, що все це через те, що ми маємо досить велику кількість фонем - 48.
  Українська мова має свій офіційний сайт, що містить багато цікавої інформації і про історію мови, і безліч корисних для справжніх гуманітаріїв практичних даних.
  українська мова має чимало говірок: степовий говір, слобожанський, середньонаддніпрянський, підляський, середньопільський, східнополіський.
  Українська мова є однією із найдавніших на нашому континенті.
    Література, представлена на книжковій виставці "Від рідного слова ти сил набирайся" допоможе користувачам бібліотеки краще розуміти свою мову, вивчити її глибше, навчитися розмовляти українською грамотно і сучасно, а також дізнатися чому так важливо говорити рідною  мовою в своїй країні.                                                                                                     Книжкова виставка пропонується для широкого кола користувачів як для використання в повсякденному житті, так і для професійної діяльності та навчання.





Немає коментарів:

Дописати коментар