середа, 10 травня 2023 р.

Європейські перегони (інформаційно-ігрова година з юнацтвом)

 


9 травня - знаменна дата - День Європи. В цей день святкуєють всі європейські країни. В цьому році Україна також приєдналася до європейсього співтовариства. Хоча раніше ми в Україні відзначали День Європи в третю суботу травня. 

   Чому Європа? Європейський Союз? - запитаєте ви. А відповідь дуже проста - ми є європейцями. Україна прагне стати повноправним мешканцем європейського дому. І не тільки тому, що розташована в центрі Європи. Адже своє право вона виборювала впродовж багатьох віків свого існування, наші культури мають нерозривні зв'язки.

  Європа - це багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів. Тому ми повинні вивчати і дізнаватися про всі ці аспекти країн Європи. Ми повинні бути обізнаними, щоб стати рівноправними партнерами з європейцями.

   Щоб молоді українці жителі нашого села краще орієнтувалися в історії, географії, літературі та культурі європейських народів, бібліотека запросилаїх на інформаційно-ігрову годину  "Європейські перегони". Під час заходу учасники ознайомилися з книжковою  виставкою-екскурсією "З книгою по Європі". Змагалися в знаннях на задану тему у чотирьох турах перегонів, утворивши дві команди: "Конкастадори" та "Європейці" та в літературній вікторині "Літературна Європа". 

    Під час бібліотечного заходу було весело і цікаво. Панувала атмосфера взаєморозуміння і толерантності. За підрахунками балів перемогу здобула команда "Конкастадори" з капітаном Стасом Сіроштаном.

     









Немає коментарів:

Дописати коментар