вівторок, 24 жовтня 2023 р.

#хаби_цифрової_освіти# Лютенськобудищанська бібліотека

  


   Сьогодні неможливо жити без електронної пошти, смартфона чи послуг онлайн. Навчитися цим користуватися ніколи не пізно. 

    Для того, щоб таке навчання стало доступним кожному, в Україні  на основі бібліотек, шкіл, університетів, компаній ІТ-організацій, громадських організацій та ЦНАПів зробили більше шести тисяч Хабів цифрової освіти. 

   Хаби цифрової освіти - це місця, куди може прийти кожен і безкоштовно отримати доступ до сайту "Дія. Цифрова освіта" та пройти навчання цифрової грамотності.

   В рамках другого етапу проєкту "Розвиток спроможності бібліотек - хабів цифрової освіти", який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах "Проєкту підтримки Дія", що реалізується за фінансування Швеції та Міністерства цифрової трансформації України, для користувачів бібліотеки проведено навчання за освітнім серіалом "Базові цифрові навички для людей елегантного віку".

      Переглянувши серіал та пройшовши тестові завдання учасники зрозуміли як знайти в інтернеті необхідну річ та правильно сформулювати запит, як зареєструватися в телеграмі та спілкуватися з рідними чи друзями у соцмережах, записатися до лікаря чи замовити або забронювати ліки онлайн, перерахувати кошти чи поповнити мобільний телефон, створити обліковий запис в гуглі та зареєструвати ОСББ, як розпізнати правдиву інформацію та не стати жертвою маніпуляцій в інтернеті.

    По завершенню тестування кожен, хто навчався, отримав електронний сертифікат. Також кожен користувач долучився до онлайн опитування щодо користі навчання за допомогою освітніх серіалів на платформі "Дія. Цифрова освіта".

     Тож запрошую всіх бажаючих безкоштовно опанувати чи поглибити свої знання з цифрової грамотності до #хабу_цифрової_освіти - Лютенськобудищанська бібліотека-філія, вул. Гагаріна, 66.

          Вірте в себе, у вас усе вийде!

  




 

Немає коментарів:

Дописати коментар