середа, 4 жовтня 2023 р.

Полтавська зіркова галерея в інтер'єрі світу

          Мій рідний край, моя земля... - так часто ми говоримо. Але рідний край - це і люди, які тут живуть і працюють. Ми справедливо вважаємо Полтавщину краєм, багатим на таланти. Це правда. Полтавщина дала Україні  багатьох людей, які прославили її ім'я у світі. Про багатьох із них відомо лише вузькому колу спеціалістів, про інших ми чули лише краєм вуха. А як що до тих, кого знають усі? Якщо озирнутися довкола, то можна побачити згадки про тих чи інших полтавців. Часто-густо ми навіть не підозрюємо, що ці люди походять з Полтавщини, настільки вони важливі для нас, що Україна вважає їх за своїх. 

    Полтавщина пишається своїми талантами. На честь видатних людей стоять пам'ятники, їх імена занесені до книг пошани, вчені та дослідники вивчають біографії наших співвітчизників.

     До 86-ї річниці утворення Полтавської області (22.09.1937 р.) в бібліотеці організовано виставку-знайомство "Полтавська зіркова галерея в інтер'єрі світу", яка діє і сьогодні. Тут ви знайдете відомості про людей, які знані як в Україні, так і далеко за її межами, як про дуже відомих, так і про таких, яких ви досі не знали.  Тож завітайте до книжково-інформаційної скарбниці, щоб дізнатися більше про людей Полтавщини.






Немає коментарів:

Дописати коментар