четвер, 13 серпня 2020 р.

Книжкові новинки бібліотеки

       Нещодавно книжковий фонд бібліотеки поповнився кількома книгами, які можуть вас зацікавити. 

1. Друге видання книги  Дмитра Нитченка "Від Зінькова до Мельборну" охоплює хроніку життя видатного письменника, педагога, літературознавця, нашого земляка до переїзду його в Австралію. Книга вийшла в 1990 році у Видавництві "Байда", Мельбурн, Австралія.
Уперше в Україні окреме її перевидання підготувало Полтавське обласне відділення Товариства зв'язків з українцями за межами України.
За рішенням 33-ї сесії Зіньківської районної ради VІІ скликання 17 травня 2019 року профінансовано видання книги "Від Зінькова до Мельбурну".
У перевиданні в основному збережено правопис першодруку (Академічний правопис 1928 року).Книжка доповнена післямовою української письменниці  в Австралії О.Д. Ткач (Лесі Богуславець), доньки Дмитра Нитченка.
З великою любов'ю змальовує письменник красу рідного краю, місця, де народився і виріс, де проліг його нелегкий життєвий шлях, де відбулося його творче зростання.
Кожна сторінка книги відкриває перед нами різні періоди  життя цієї талановитої людини. Читаючи цей твір, ми бачимо світ його очима, відчуваємо події його відчуттями, знайомимося з героями книги, відчуваючи його ставлення до них. а їх до нього.
 


2. Ідея книги Памели Дракермен "Дорослих не буває або життя після 40" зашифрована у висловлюванні Шарля Пегі "Сорокаріччя - вік, що навіює страх. В цьому віці ми стаємо тими, ким є". Ці слова стали цитатою до вищезгаданого видання. 
Авторка намагається аналізувати свої відчуття, думки, ставлення до проблем чи будь-яких подій, 
розуміння сенсу нашого життя в різному віці. Вона співставляє ці відчуття до 40 і після. Цим самим допомагає  нам зрозуміти самих себе і не впадати в паніку після 40-річного віку. В цій книзі кожен може знайти ті поради, які йому потрібні. 

3. Книга Сергія Литвина "Симон Петлюра у боротьбі за самостійну Україну" видавництва "Смолоскип" говорить сама за себе. Це комплексне дослідження життя і діяльності Голови Директорії Головного Отамана військ Української Народної Республіки - Симона Петлюри.
Значний масив історичної літератури, мемуаристики, періодичних видань та раніше невідомих архівних матеріалів, залучений до цієї розвідки, дав змогу авторові ширше і повніше за попередніх дослідників представити максимально об'єктивні і підтверджені часом оцінки особистості С. Пелюри, яскравіше висвітлити його постать на тлі національно-визвольної боротьби українського народу 1917-1921 рр.
Автор спростовує числені міфи та стереотипи та доносить сучасним і майбутнім поколінням правдиві свідчення його життя та діяльності. таким чином це видання дуже цінне, а висновки переконливі.
У книжці наведено багато цікавих фактів про тогочасні відносини України з Росією, Польщею, країнами Атланти, і схожості паралелей із сьогоденням доводиться лише дивуватися.
Книга розрахована на всіх, хто цікавится історією України.

Немає коментарів:

Дописати коментар