четвер, 30 квітня 2020 р.

До Дня футболу в Ураїні

    29 квітня в Україні відзначають день футболу. Історія українського футболу розпочалася у 1992 році. Саме тоді, 29 квітня, національна збірна провела свій перший матч. Щоправда дебютна гра зі збірною Угорщини закінчилася поразкою, проте, саме відтоді про українських футболістів заговорили вперше.
     Це свято нагадує історію й той шлях, який пройшов український футбол за період свого існування.
     Футбол - найулюбленіша гра  підлітків і дорослих вже багато років. Це я говорю тому, що в нашому селі ще в 70-ті роки минулого століття була створена футбольна команда "Краяни", яка діє і сьогодні і, навіть назву не змінила.
     В 2002 році вперше в своїй історії футбольна команда села  стала чемпіоном Зіньківського району. А в 2003 році представляла Зіньківщину у чемпіонаті Полтавської області серед сільських команд. Команда зайняла І місце в групі і вийшла у фінал, який відбувся у м. Пирятині. У півфіналі команда "Краяни" перемогла з рахунком 1:0 команду м. Кременчука, а у фіналі за І місце поступилася команді господарів з рахунком 2:4. Наші футболісти були нагороджені  медалями, грамотами та комплектом футбольної форми.
   Значних досягнень здобула команда "Краяни" з приходом на посаду голови села Білика М,І,
Наприклад в 2012 році футбольна команда села представляла наш район як чемпіон Зіньківського району в "Керамічному кубкові". В боротьбі за цю цінну нагороду команда виходить у фінал і у грі з ФК "Шишаки" перемагають з рахунком 1:0 і отримують прекрасний кубок, створений опішнянськими умільцями, та грошову винагороду. Мабуть це був найбільший успіх  за весь час існування Лютенськобудищанського футболу.
    В зимовий період дві команди нашого села "Краяни" і "Юніор"представляють село в чемпіонаті Зіньківського району з міні-футболу.
    З святом Вас, шановні футболісти та любителі футболу, значних досягнень у вашій нелегкій справі.



 Ветерани та футболісти команди "Краяни"

Немає коментарів:

Дописати коментар