середу, 13 травня 2020 р.

Мама в світі найдорожча

     Мама - найдорожча для нас людина в світі. Ми часто навіть не задумуємос над цим, але це дійсно так. Сьогодні ми безмежно вдячні тим громадським активістам, завдяки яким влада багатьох країн світу звернула свою увагу на те, що жінки-матері заслуговують і мають право на своє свято.
    Ідею віддати жінкам одну з неділь у році озвучували у США ще наприкінці 1800-х років, але тоді підтримка вона не отримала. Офіційно вітати всіх мам на планеті почали тільки на початку 20 століття завдяки сприянню окремих американських активісток.
   День матері в Україні вперше відзначили у Львові - у 1929 році. Але незабаром відзначення цього свята було заборонено владою СРСР (1937). А вже в 1999 році завдяки громадським організацій свято матері повернулося до України. Офіційно День матері святкують в Україні з підписанням Указу Президента від 10 травня 1999 рокцу.
    День матері відзначається у світі 10 травня, а в Україні в  другу неділю травня. В цьому році дати співпали і святкуються в один день. Тож сьогодні вітаємо своїх мам, дякуємо за подароване життя і давайте не будемо скупитися на найкращі слова не тільки в цей день, але й завжди.
   Я вітаю всіх жінок, які мають почесне звання - Мама. Бажаю вам завжди чути від дітей тільки добрі слова, відчувати повсякчас їх підтримку і увагу і нехай ваше серце сповнюється справжнім материнським щастям!



Немає коментарів:

Дописати коментар